miercuri, 15 iunie 2016

Pantofi cu toc

Pantofii sunt plăcerea vinovată a oricărei femei. Află 10 lucruri interesante despre aceste accesorii.
1. Talpa pantofilor Louboutin, inspirată de un desen de Andy Warhol

În 1993, Louboutin a vrut să facă pantofi inspirați de desenul lui Andy Warhol, „Flower”. Când a văzut prototipul pantofului, a fost încântat, însă voia ceva mai puternic decât desenul. S-a uitat în jur și a văzut o asistentă, care avea unghiile date cu ojă roșu deschis. I-a cerut oja și a pictat talpa pantofului, potrivit „The New Yorker”.
2. Salariul influențează pantofii pe care îi porți






Un sondaj din 2013, citat de Huffington Post, a arătat că femeile care câștigă mai puțini bani nu poartă niciodată tocuri la muncă. 6.750 de femei au răspuns la întrebări, iar 71% dintre cele care au salarii mai mici au declarat că merg la birou în pantofi fără toc. 21% dintre femeile care câștigă mulți bani au spus că poartă zilnic tocuri la birou.
3. Dependența de pantofi este reală

Dependența pentru pantofi chiar există, potrivit editorului Suzanne Ferris, citat de whowhatwear.com. Aceasta a declarat, într-un interviu, că pantofii sunt văzuți de femei ca obiecte ce pot fi colecționate, chiar dacă ele nu își dau seama. Când îi cumperi, activezi un nerv în cortexul prefrontal, care te face să cumperi tot mai mult.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu